Over Alexia

Ik ben Alexia Steenstra Toussaint (1966), getrouwd en moeder van een samengesteld gezin met vier volwassen kinderen. Na een omzwerving via diverse banen en functies, waaronder die van secretaresse van kinderpsychologen en een kinderpsychiater, ben ik een aantal jaren geleden tot stilstand gebracht. In die periode kwam ik tot inzicht dat het uitschrijven van verslagen over kinderen mij geen gelukkiger mens maakten, maar dat ik veel liever zelf aan het werk wilde gaan met kinderen. Want kinderen, daar gaat mijn hart sneller van kloppen!

Dit was de aanvang van mijn leven als kindercoach. Nog tijdens mijn opleiding werd ik gevraagd om, onder het toeziend oog van een gediplomeerd kindertherapeut, meerdere kinderen te coachen. Inmiddels heb ik veel ervaring en heb ik al heel veel kinderen mogen coachen. Daarnaast ben ik betrokken (geweest) bij het begeleiden van hun, soms alleenstaande, ouders. 

Coach!
Kinderen boeien mij enorm. Vooral van hun spontaniteit en onbevangenheid word ik blij. Dat een kind gewoon kind moet kunnen zijn staat bij mij dan ook voorop! Een onbezorgde jeugd is echter niet vanzelfsprekend en soms gewoon keihard werken. Een beetje hulp vanaf de zijlijn is meer dan welkom. Coaching van het kind, maar vaak ook van de ouder(s). Als ouder kun je namelijk ook best wat hulp gebruiken.

Hoewel ik werk vanuit een christelijke achtergrond, is elk kind welkom. De eigenheid van het kind is leidend en het geloof, waar het ondersteunend kan zijn, een welkome (hulp)bron. Als coach ga ik op zoek naar de kwaliteiten van het kind en houd ik ze soms een spiegel voor. Wanneer kinderen hun balans gevonden hebben, zit mijn werk als coach erop!

De cirkels in mijn logo staan symbolisch voor zelfvertrouwen en plezier van het kind, dat hij weerbaar is en de ballen hoog weet te houden.