Kindercoaching

Ouderinfo
Een kindercoach is er voor kinderen die het moeilijk hebben. Denk bijvoorbeeld aan faalangst, moeite met emoties, teruggetrokken gedrag, weinig zelfvertrouwen, gepest worden, last hebben van een vol hoofd, slecht slapen of het moeilijk hebben met een scheiding of groot verlies.

Kindercoaching is laagdrempelige, kortstondige en praktische begeleiding voor kinderen van 6 t/m 14 jaar.

Als kindercoach werk ik oplossings- en toekomstgericht. Ik houd rekening met het leeftijd- en ontwikkelingsniveau van het kind en zorg voor een coachingstraject dat past bij het kind.

Ieder kind is uniek en heeft zijn eigen kwaliteiten en moeilijkheden. Het kind heeft een aanpak en benadering nodig die bij hem past. De kwaliteiten van het kind worden ingezet, waardoor het kind met zelfvertrouwen stappen kan maken.

Als kindercoach kan ik ook tips en adviezen geven m.b.t. de opvoeding, mocht je daar behoefte aan hebben.

 
 
 
 
 
 
Kinderinfo
Hoi, leuk dat je op mijn website kijkt! Mijn naam is Alexia Steenstra Toussaint. 
Bij mij komen kinderen die het soms moeilijk hebben met iets, dat kan thuis zijn of op school. Denk bijvoorbeeld aan: gepest worden, je onzeker voelen, verdrietig zijn, heel boos of bang zijn, faalangst hebben of het moeilijk hebben met de scheiding van ouders. Natuurlijk kunnen het ook andere dingen zijn die je lastig vindt, dan ben je ook welkom.
 
Als kindercoach ga ik samen met jou kijken waar je nou precies mee zit: wat vind je moeilijk, waarom ben je zo verdrietig of waarom word je altijd zo boos? Zou je dat willen veranderen? We bedenken een plan (doel). Een plan (doel) is dat waar we aan gaan werken, bijvoorbeeld: ik wil weer met plezier naar school. 
 
Bij mij kun je van alles kwijt. Ik vind niks raar, dom of gek. Ik luister goed naar jou en praat met je over jouw moeilijkheden, maar ook over je talenten en kwaliteiten. Je bent vast goed in heel veel dingen, zonder dat je het zelf misschien weet. Het is belangrijk dat je zelf leert zien dat je goed bent zoals je bent. Als je weet waar je goed in bent en wat je leuk vindt, kun je vaak zelf een oplossing vinden. Ik help je hier natuurlijk bij. Die hulp geef ik je vaak tijdens het samen doen van een activiteit. We kiezen activiteiten die bij jou passen, zoals spelletjes doen, tekenen, knutselen of bewegen. We zien elkaar een paar keer  dat kan vier keer zijn, of meer, bijvoorbeeld acht keer – bij mij in de praktijk.